El teatre des Born acull la presentació del darrer llibre de Gabriel Julià

El teatre a Menorca: 250 anys d’activitat teatral, publicat per la Fundació Enciclopèdia de Menorca, es presenta el 27 de juny a l’emblemàtica sala ciutadellenca

Un llibre dedicat al teatre a Menorca no es podia presentar de cap altra manera que en un teatre, amb teatre i amb gent de teatre. El nou llibre del professor Gabriel Julià Seguí es presenta el diumenge 27 d’aquest mes (19.30 h) en una de les sales emblemàtiques de l’illa, reoberta fa pocs mesos. I ho fa amb un cartell de luxe: no només comptarà amb la presència de l’autor, sinó que també hi assistirà el prologuista, el prestigiós filòleg Joan F. López Casasnovas, i s’hi podran veure dues representacions teatrals. Josep A. Serra i Magdalena Goñalons oferiran fragments del drama històric Sor Àgueda, mentre que la companyia T@3 pujarà a l’escenari l’obra Celestina, amb guió de Maria Rotger Julià i Judit Marquès, Pere Domingo, Carme Mascaró i la mateixa Maria Rotger al repartiment. Una presentació d’un llibre, doncs, que es converteix en un autèntic acte de celebració del teatre.

No és per a menys. Julià ha dedicat hores i esforços ingents a recopilar més de dos segles de la història teatral menorquina, amb un treball que recull, exhaustivament, espectacles i representacions, obres, autors, actors i actrius, companyies, productors, locals, gèneres dramàtics i tot un seguit de fenòmens parateatrals que no es poden desvincular del passat i del present de la sempre viva i intensa escena insular.

El teatre a Menorca és el nombre 2 de la col·lecció Publicacions de l’Enciclopèdia de Menorca, inaugurada amb la separata Arquitectura rural de Menorca. L’assistència a l’acte és gratuïta, però fa falta reservar plaça o bé a través del web del Teatre des Born (www.teatredesborn.com) o bé a les taquilles de la sala (consultar horari al mateix web o al 971 48 40 30).